En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 07, 2008

MİNİK ALMAN PASTALARI




Malzemeler:

1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 küçük paket yuvam maya (isterseniz bir büyük kaşık farklı bir maya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su

Hazırlanması:

Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak bekletin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur iki katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. (Benim çok zamanım olmadığı için hamur kabını bir poşete koyup güneşte beklettim ,sonuç iyiydi)
Hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip 5-10 dakika bekletin 200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve bir kaşık yardımı ile kremayı kestiğini yerlere sürünüz.

Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.

Kakaolu krema;

1lt süt
5 dolu kaşık un
5 dolu kaşık toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 küçük kaşık vanilya esansı
1 yumurta
125gr margarin

Hazırlanması:
Sütü bir tencereye dökün ve margarin hariç diğer tüm malzemeleri katarak ateşte sürekli karıştırın.Muhallebi kıvamına gelince margarini katıp ateşten alın. Ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın.

Hiç yorum yok :