En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 07, 2008

TARÇINLI -ZENCEFİLLİ KEK




Malzemeler ;


4 yumurta
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 çay kaşığı tarçın
1çay kaşığı toz zencefil
1 su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı:


Fırınımızı 180 derecede ayarlayıp ısınmaya bırakalım.
20 cm'lik kelepçeli kek kalıbımızı yağlarak hazırlıyoruz.(Ben tabana yağlı kağıt kestim,yanlarını da yağladım)
Yumurtaları , şekeri ve vanilyayı homojen bir karışım oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Ayrı bir kabın içerisine unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili eleyerek karıştırıyoruz.
Karışımımızı çırparken içerisine sütü ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. 2-3 dakika çırptıktan sonra içerisine harmanladığımız unlu karışımı ilave ediyoruz. 5 dakika daha karışımımızı çırpıyoruz.
Cevizlerimizi rondodan geçirip karışımımıza ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla alttan üste karıştırıyoruz.
Kelepçeli kalıbımıza karışımımızı boşaltıyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Pişirken rengi iyice esmerleşiyor. Pişip pişmediğini ortasına bir çöp şiş batırarak anlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra üzerine putra şeker ekeleyebilirsiniz.


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok :