En İyi Tarif Blogları

Salı, Ekim 07, 2008

ÇİKOLATALI AĞLAYAN KEK





Kek için;

4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1,5çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu

Islatmak için 2 su bardağı soğuk süt.

**1 orta boy karışık konserve meyve kompostosu

Krema;
Soğuk süt ( üzerindeki ölçüye göre hazırlanacak)
1 paket krem şanti

çikolatalı çerçeve için 150 gr. benmaride eritilmiş çikolata

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Süt, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının alt tabanına yağlı kağıt kesip koyuyoruz ve yanlarını yağlayıp kek karışımını döküyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Kekimizi fırından çıkarınca üzerine iki su bardağı soğuk süt döküyoruz. Soğuduktan sonra kekin çevresi için yağlı kağıta errittiğimiz çikolatayı sürüp bandımızı hazırlayıp kek çevresine dolayıp hemen buzdolabında donması için bekletiyoruz. (Çerçeve yaparken dikkat etmemiz gereken yağlı kağıdın kekin çapında olması ve çok yüksek olmamasıdır) Çikolatalı çerçeve donduktan sonra yağlı kağıdı üzerinden yavaş yavaş alıp kek üzerine karışık kompostoyu ekleyelim. Yine daha önceden hazırladığımız krem şanti kremayı istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapalım.

Hiç yorum yok :