En İyi Tarif Blogları

Salı, Mayıs 06, 2008

BULGUR PİLAVI VE MAYDANOZLU TAVUK

Bu yemeği yaparken kendi kişi sayınızı göz önünde bulundurarak yapmanız gerekir.

Malzeme:
1 paket tavuk bonfile
1 adet kuru soğan ortadan ikiye bölünüp kesilecek
çok az sıvı yağ ve zeytin yağı
½ bardak su
tuz, kimyon, karabiber

6-7 dal maydanoz (kıyılmış)

Pilav için:

2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
1 soğan, kıyılmış
tavuk suyu veya tuzot
baharat ve tuz

Öncelikle kapaklı bir tavaya çok az sıvı yağ ve zeytin yağı koyup tavuklarımızı içerisine atıp renk değiştirip beyazlaşana kadar pişiriyoruz.Üzerine yarım bardak su, tuz ve baharatları ekliyoruz. Su çekip tavuklar yağa kalınca, ikiye bölüp kestiğimiz soğanı ekleyip soğanlar yumuşayınca tavanın altını kapatıyoruz.
Diğer tarafta pilav için az yağda soğanı soldurup üzerine bulguru döküp karıştırıyoruz, suyu ekleyip tavuk suyu, tuz ve baharatları koyup kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Arzu ettiğiniz şekilde servis ediyorsunuz...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :