En İyi Tarif Blogları

Çarşamba, Mayıs 21, 2008

PARMESAN PEYNIRLI ITALYAN MAKARINA



1 Paket boru makarına
1 küçük paket pınar krema
1 büyük soğan
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
1 küçük doğranmış konserve mantar
½ su bardağı parmesan peyniri
tuz, karabiber
zeytinyağı


Öncelikle makarınayı haşlayacağımız suyu kaynatalım ve içerisine makarınaları koyup haşlanmaya bırakalım.(Ben haşlayacağım suya bir tablet tavuksuyu ve bir fiske tuz da koyuyorum)
Diğer tarafta geniş bir tefal tavaya az miktarda zeytinyağı koyup üzerine ortadan ikiye bölüp kestiğimiz soğanları, mantarı ve son olrak da şerit şeklinde doğradığımız biberleri ekleyip karıştıralım.Arzu ettiğimiz miktarda tüz ve çok az da karabiber ekleyelim.
Haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarınaları bu karışımın üzerine döküp harmanlayalım ve hemen üzerine krema ekleyelim.
Son olarak parmesan peyniri makarınaya ekleyip arzu ettiğiniz şekilde serfis yapalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok :