En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Mayıs 22, 2008

ÇİKOLATALI PATE


25 gr margarin
½ su bardağı ayran
160 gr bitter, 160 gr sütlü çikolata
çay kaşığı portakal suyu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kurutulmuş kayısı
1 su bardağı kurutulmuş üzüm

Margarini,ayranı ,çikolatayı ve portakal suyunu küçük boy tencereye koyup kısık ateşte çikolatanın ve margarinin eriyip birbirine karıştığından emin olunca ateşten alalım.Kayısıları ince ince doğrayalım.Cevizleri küçük küçük kıralım.Cevizi,kayısıyı ve üzümleri çikolatalı karışımın içerisine ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıralım.Hazırladığımız karışımı, dikdörtgen veya kare bir borcama alimünyum folya serip dökebiliriz. Buzdolabının dondurucu bölümünde en az iki saat bekletin.Bu çikolatayı buzdolabında muhafaza edin. Servis yapacağınız zaman dolaptan çıkarıp tekrar buzdolabına kaldırın.

Hiç yorum yok :