En İyi Tarif Blogları

Perşembe, Mayıs 22, 2008

DONDURMALI SUNUMLAR



Malzeme:
Arzu ettiğiniz tatta dondurma.Ben çikolata ve çilekli seçtim.
Karışık meyve kompostosu.
Sprey Krem Şanti
Taze çilek veya arzu ettiğiniz herhangi taze meyve

İstediğiniz herhangi bir bardağa, kişi sayınıza göre hazırlayabileceğiniz bir tarif.

Bardağın en altına kendi isteğinize göre dondurma, komposto gelecek şekilde kat kat ekliyoruz. (Ben komposto suyunuda ekledim) En üstüne sprey krem şanti sıkıp üzerine çilek yerleştirip servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...

BEYAZ PEYNİRLİ KEKLER


3Yumurta
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 çay ince belli bardağı süt
½ paket kabartma tozu
Aldığı kadar kek un (Kek hamuru gibi olacak)
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Birkaç dal ince kıyılmış maydanoz.

3 yumurta bir kaba konup çırpacak yardımıyla karıştırılır.(Bu süre çok uzun olmamalı) Hemen arkasına sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve un eklenip karıştırılmaya devam edilir.Kek kıvamını alınca Beyaz peynir ve maydanoz eklenir. Arzu ederseniz çok büyük olmayan düz bir fırın kabına veya 15 kişilik kek kalıplarını yağlayıp kalıplara bölebilirsiniz .
Yaklaşık pişme süresi 20 dakikadır.

Afiyet Olsun...

ÇİKOLATALI PATE


25 gr margarin
½ su bardağı ayran
160 gr bitter, 160 gr sütlü çikolata
çay kaşığı portakal suyu
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kurutulmuş kayısı
1 su bardağı kurutulmuş üzüm

Margarini,ayranı ,çikolatayı ve portakal suyunu küçük boy tencereye koyup kısık ateşte çikolatanın ve margarinin eriyip birbirine karıştığından emin olunca ateşten alalım.Kayısıları ince ince doğrayalım.Cevizleri küçük küçük kıralım.Cevizi,kayısıyı ve üzümleri çikolatalı karışımın içerisine ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştıralım.Hazırladığımız karışımı, dikdörtgen veya kare bir borcama alimünyum folya serip dökebiliriz. Buzdolabının dondurucu bölümünde en az iki saat bekletin.Bu çikolatayı buzdolabında muhafaza edin. Servis yapacağınız zaman dolaptan çıkarıp tekrar buzdolabına kaldırın.

Çarşamba, Mayıs 21, 2008

PARMESAN PEYNIRLI ITALYAN MAKARINA



1 Paket boru makarına
1 küçük paket pınar krema
1 büyük soğan
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
1 küçük doğranmış konserve mantar
½ su bardağı parmesan peyniri
tuz, karabiber
zeytinyağı


Öncelikle makarınayı haşlayacağımız suyu kaynatalım ve içerisine makarınaları koyup haşlanmaya bırakalım.(Ben haşlayacağım suya bir tablet tavuksuyu ve bir fiske tuz da koyuyorum)
Diğer tarafta geniş bir tefal tavaya az miktarda zeytinyağı koyup üzerine ortadan ikiye bölüp kestiğimiz soğanları, mantarı ve son olrak da şerit şeklinde doğradığımız biberleri ekleyip karıştıralım.Arzu ettiğimiz miktarda tüz ve çok az da karabiber ekleyelim.
Haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarınaları bu karışımın üzerine döküp harmanlayalım ve hemen üzerine krema ekleyelim.
Son olarak parmesan peyniri makarınaya ekleyip arzu ettiğiniz şekilde serfis yapalım.

Afiyet olsun...

Pazar, Mayıs 11, 2008

KAKAOLU KALPLER

Arkadaşlar bu kurabiyelerin yapımı çok kolay. Zamanınız yoksa ve acele birşeyler yapmak isterseniz öneririm.











60-70 adet

1 ½ su bardağı sade un
3 kaşık kakao
120 gr. sana yağ
1 yumurta
½ çay kaşığı karbonat
3 çorba kaşığı putra şeker

120 gr. beyaz çikolata


Un, kakao,putra şeker ve karbonatı eleyip karışımın içerisine yumurta ve küçük küçük kestiğiniz yağı koyup iyice yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince strec filme sarıp 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.Buzdolabından çıkardıktan sonra masanın üzerine un serpiştirip hamuru çok ince şekilde açıp kalp kalıpla şekil verelim.Önceden ısıttığınız 180 derecede üzerleri sertleşene kadar 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra benmaride eritilmiş çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerinde oda ısısında donmalarını bekleyelim...

MUZLU KREP





Krep yaparken aklınızda tutmanız gereken üç şey var, bunlarda

1 Yumurta
1 Bardak un
1 Bardak süt

çok az vanilya

Arasına
Nutella
Muz
Putra şeker ve arzu ettiğiniz bir sos olabilir.

Temelde olması gereken malzeme sadece bu kadar. Ben tatlı ile yeneceği için içerisine biraz da vanilya kattım.

Tüm malzeme mikserde iyice karıştırılır ve çok az sıvı yağla sildiğimiz orta boy bir tavaya az az dökerek pişirilir. Harcımız bitene kadar bu işlem devam eder.

Krepimizin arasına önce nutella sürülür.Üzerine halka halka muz kesilip putra şeker eklenir.Ortadan katlanıp üzerine sos eklenir.









Çarşamba, Mayıs 07, 2008

BU PAZAR ANNELER GÜNÜ


BU DÜNYADA EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ HİÇ ŞÜPHESİZ Kİ ANNELERİMİZDİR
ONLARIN DEĞERİNİ HAYATTAYKEN BİLELİM
ANNEANNEM HAYATTA DEĞİL VE ANNEM İÇİN BU ŞİİRİ ANNEANNEME İTHAF ETMEK İSTİYORUM VE ANNECİĞİM
SENİ ÇOK SEVİYORUM...

ANNEANNEME, ANNEM İÇİN....

Bana ilk öğüt verdiğin günü,
Hatırlıyor musun anne ?
Ne kadar telaşlıydın o gün
El değmemiş bir hamurdan
O gün en güzel heykeli yapmıştın sen, anne.

Bana ilk kızdığın günü,
Hatırlıyor musun anne?
Ne kadar üzülmüştüm o gün
Yıllar sonra beraber yad ettiğimizde
Benim yerime sen ağlamıştın, anne

Bana ilk yemek yapmayı öğrettiğin günü
Hatırlıyor musun anne ?
Ortalığı mahvetmiştik o gün
Senin kadar olmasa da
O gün muhteşem bir aşçı yetiştirmiştin, anne.

Sana ilk aşkımı anlattığım günü
Hatırlıyor musun anne ?
Ne büyük acılar içindeydim o gün
Yaramı sardığın sözlerinle
O gün dayanıklı, ama duygulu bir kız yetiştirmiştin, anne

Bana ilk sarıldığın günü
Hatırlıyor musun anne ?
Ilık bir bahar sabahıydı o gün
Ufacık minicik de olsa
O gün sana değer bir melek doğurmuştun,anne

Bana aldığın ilk hediyeyi
Hatırlıyor musun anne ?
Çok fakirdin o gün
Ucuz ve küçük de olsa
O gün hediyeni kocaman sevginle paketlemiştin, anne

Bana ilk defa “ Artık yaşlandım,” dediğin günü
Hatırlıyor musun anne ?
İçim bir tuhaf olmuştu o gün
İmkansız da olsa
O gün seni içime sokup gençleştirmek istemiştim, anne

Bana ilk defa öleceğini söylediğin günü
Hatırlıyor musun anne ?
İnanmamış, kabullenmemiştim o gün
İlk defa taa içimden
O gün seninle beraber ölmek istemiştim, anne.

Mezarının başına ilk geldiğim günü
Hatırlıyor musun anne ?
Ne kadar yalnızdım o gün
Gözyaşlarım hiç durmadan akmış
O gün sana bir demet çiçek alamayacak kadar fakirdim, anne

Ya bugün anne, bugünü görebiliyormusun?
Akan gözyaşlarımı ilk defa silmiyorum anne
İlk defa mutluluktan akıyor o yaşlar
Çektiğimiz acıla, göğüslediğimiz zorluklar
Bugün her damlayı bir bir siliyor, anne

Yetiştirdiğin bu kızı,bu anneyi
Cennetinden görebiliyor musun anne?
Hiçbir şeye ihtiyacı yok bugün
Senin verdiğin değerler sayesinde
Bugün sen hariç her şeye sahip o anne....


Bu şiiri yıllar önce hatırladığım kadarıyla Hıncal Uluç’un bir kitabından okuyup beğenmiş ve kopisini alıp saklamıştım. İsmini açıklamak istemeyen ve ismini rumuz Ateş olarak belirtmiş birinden aldığını yazan sevgili Hıncal Uluç’a bu şiiri yayınlayıp bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.




Salı, Mayıs 06, 2008

BULGUR PİLAVI VE MAYDANOZLU TAVUK

Bu yemeği yaparken kendi kişi sayınızı göz önünde bulundurarak yapmanız gerekir.

Malzeme:
1 paket tavuk bonfile
1 adet kuru soğan ortadan ikiye bölünüp kesilecek
çok az sıvı yağ ve zeytin yağı
½ bardak su
tuz, kimyon, karabiber

6-7 dal maydanoz (kıyılmış)

Pilav için:

2 su bardağı bulgur
4 su bardağı su
1 soğan, kıyılmış
tavuk suyu veya tuzot
baharat ve tuz

Öncelikle kapaklı bir tavaya çok az sıvı yağ ve zeytin yağı koyup tavuklarımızı içerisine atıp renk değiştirip beyazlaşana kadar pişiriyoruz.Üzerine yarım bardak su, tuz ve baharatları ekliyoruz. Su çekip tavuklar yağa kalınca, ikiye bölüp kestiğimiz soğanı ekleyip soğanlar yumuşayınca tavanın altını kapatıyoruz.
Diğer tarafta pilav için az yağda soğanı soldurup üzerine bulguru döküp karıştırıyoruz, suyu ekleyip tavuk suyu, tuz ve baharatları koyup kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

Arzu ettiğiniz şekilde servis ediyorsunuz...

Afiyet olsun...

ANANASLI ÇİKOLATALI PASTA


Kek

5 Yumutra
5 Kahve fincanı toz şeker
1 çayince belli bardakta soğutulmuş çay
1 çayince belli bardakta sıvı yağ
3 Çorba kaşığı kakao
5 kahve fincanı un
1 vanilya Dr.Oetker
1 kabartma tozu Dr.Oetker

Arasına koymak için ananas kompostosu

Islatmak için :
1 Bardak vişne suyu ve kompostomuzdan arta kalan 1 bardak komposto suyu (vişne ve komposto suyunu karıştırarak kekin altını ve üstüne eşit gelecek şekilde ıslatmak için kullanalım)

Krema:
½ bardak krema
1 Dr.Oetger Creme Ole Kakaolu
2 Bardak soğuk süt
100 gr. benmaride eritilmiş çikolata
Krema: 2 Bardak soğuk süte creme ole’yi koyup krema haline gelene kadar karıştırıyorum üzerine kremayı ve benmaride erittiğim çikolatayı ekliyorum.


Hazırlanışı:
Kekimizi malzeme sırasına göre hazırlayıyoruz, önceden ısıttığımız fırında 40-45 dakika fırını hiç açmadan 200 derecede pişiriyoruz. (Ben kekimin pişip pişmediğini ortasına bir çöp şiş saplayaran anlıyorum üzerine kek hamuru bulaşmışsa fırında birkaş dakika daha pişiriyorum.
Kekimi fırından çıkardıktan sonra 5-6 dakika dinlendirip, hemen kek kabından çıkartıyorum.(Bu kekin fırın tepsisinden hemen çıkartılması gerekir) İyice soğuduktan sonra yanlamasına ortadan bölüyorum. Pasta tabağına aldığım ilk katını ıslatmak için hazırladığım vişne, komposto karışımı olan su ile ıslatıyorum.
Önceden hazırlamış olduğum kremayı arasına sürüp ananas kompostosunu krema üzerine yerleştiriyorum.Kekin diğer tabanını yerleştirip aynı şekilde kalan vişne, komposto suyu karışımı ile ıslatıp kalan krema ile üzerini pürüzsüz olacak şekilde kapatıyorum.

Üzerini beyaz çikolata parçaları ile süsledim...

Afiyet olsun...

ÇİKOLATA TOPLARI

Bu çikolata toplarını yaparken çok eğleneceksiniz, hem kendinizi mutlu edin hem de çevrenizdekileri...:))



Dilerseniz hediye edin...


Dilerseniz kendiniz için yapın....



Dilerseniz arasına badem ezmesi topları ekleyin...


Dilerseniz davetlerinizde kullanın...





Dilerseniz çocuklarınızı mutlu edin...


Dilerseniz üzerine antepfıstığı koyun...

Malzemeler:
400-500 gr hazır çikolatalı kek
1 su bardağı sıvı krema
200 gr böğürtlen ve frambuaz (Ben ikisinden de kullandım)
250 gr sütlü çikolata
1 çorba kaşığı nutella
Hazırlanışı:
Keklerimizi büyükçe bir kabın içerisine ufalayalım.Nutella ve sıvı kremayı ilave edelim. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Kek yumuşamazsa azar azar sıvı krema ilavesi yapabilirsiniz.Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde elimize alalım. Elimizde düzgünleştirerek açalım. Ortasına bir adet böğürtlen veya frambuğaz koyalım ve yuvarlayarak kapatalım. Böğürtlen ve frambuğazlar gözükmeyecek şekilde topun içerisinde kalsın.Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım ve hazırladığımız topları bir süre buzdolabında bekletelim. Çikolatamızı benmaride eritelim. Topları buzdolabından çıkarttıktan sonra iki çatal veya kaşık yardımıyla tek tek çikolataya bulayalım. Çikolataya buladığımız topları yağlı kağıdın üzerine koyup çikolataların oda ısısında donmalarını bekleyelim.






KANEPELER


Dilimli ekmek,patates kızartması ve salam...


Küçük ekmekler üzerinde olan sadece püre:))



Salatalık,zeytin, dilimli peynir ve ekmek...

Kızarmış patlıcan ve salatalık....



Pazartesi, Mayıs 05, 2008

ÜÇGEN TRUFFLAR



Malzeme
400 ml sıvı krema
500 gr bitter çikolata
4-5 çorba kaşığı ahududu marmelatı
gerektiği kadar kakaolu kek (ben 280 gr.kullandım)
½ paket petibör bisküvi ( gelişi güzel parçalanmış)
50 gr. iri dövülmüş fındık
Foil (sarmak için)

Hazırlanışı:
Kremayı kaynatın.
Ateşten aldıktan sonra önceden doğradığınız çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
Eriyen çikolata biraz havalandıktan sonra marmelatı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Oda sıcaklığında ertesi güne kadar bekletin.
Önceden kırıntı haline getirilen kakaolu keki ekleyerek yoğurun.
İçerisine betibör bisküvileri kırıp, fındıkları ekleyin.
İyice harmanladıktan sonra foil kağıdının içerisine koyup üçgen şeklini verip buzdolabının normal gözünde soğutun.



FİLE BADEMLİ TRUFF



Malzeme:
400 ml sıvı krema
500 gr bitter çikolata
4-5 çorba kaşığı ahududu marmelatı
gerektiği kadar kakaolu kek
File badem
Nestquik tozu

Hazırlanışı:
Kremayı kaynatın.
Ateşten aldıktan sonra önceden doğradığınız çikolataları ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
Eriyen çikolata biraz havalandıktan sonra marmelatı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Oda sıcaklığında ertesi güne kadar bekletin.
Önceden kırıntı haline getirilen kakaolu keki ekleyerek yoğurun ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp bir tabağa koyup harmanladığımız file badem ve nestquik karışımına bula .

Not: Kapaklı bir kapta uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.